Bu düşünceyle, nükleer bir patlama sonrasında bulunduğunuz yerde hayatta kalma olasılığını zıgöstermek için bir harita oluşturulmuş.
Alex Wellerstein tarafından yaratılan bu "Nuke Map", kullanıcıların dünyanın herhangi bir yerinde bir bomba atmasına ve ayrıca söz konusu bombanın gücünü seçmesine izin veriyor.
Wellerstein ayrıca, kullanıcıların Kuzey Kore'nin nükleer saldırı bölgesine ne kadar yakın olduklarını keşfetmelerine yardımcı olabilecek, Android için tasarlanmış Nukey McNukeface adlı bir uygulama da geliştirdi.
Nükleer silahları olan sadece Kuzey Kore değil. Britanya da dahil olmak üzere dokuz nükleer ülkenin ellerinde 15.000 nükleer silah bulunuyor.
İŞTE O HARİTA
Nükleer bir patlama sonrası insanların hayatta kalması mümkün mü?
Bir atom bombasının enerjisinin yaklaşık üçte biri, ışık hızında dolaşan termal radyasyonla serbest bırakılır. Bu, on üç mil uzakta dursanız bile, patlamanın ışığıyla geçici olarak körleşeceğiniz anlamına gelir.
Eğer yedi mil uzakta olsaydınız, birinci derece yanıklar için tedavi edilmeniz gerekebilir. Fakat patlama bölgesinin beş kilometre yakınında, üçüncü derece yanıklar muhtemeldir.
Daha yakın olsaydınız ölüm neredeyse kesin. ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda kullandığı Hiroşima bombasının merkezi yaklaşık 300.000 Santigrat olarak tahmin edildi.